Hey, ben je oud genoeg om wijn te drinken?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid
Ja, ik ben +18 jaar

Alphawines.be

WijndomeinenKamkoutis Winery

Kamkoutis Winery

Het wijndomein van Kamkoutis Winery is in handen van ondertussen de 4e generatie van de familie Kamkouti uit de omgeving van Kozani. Hun opmerkelijke verhaal gaat al honderden jaren terug, tot de tijd van de Ottomaanse overheersing.

Het dorpje Velventos stond reeds in de jaren 1700 bekend om hun excellente kwaliteit van fruit en wijnproductie, zodanig zelf dat het onder het privé eigendom kwam van de Sultana, de Hoofd-Gemalin van de Sultan. Zij verleende als eerste oa. aan de familie Kamkouti de mogelijkheid om alcohol te produceren in een Islamitisch land.

Het gebied van Velventos waar het domein zich bevind, is een uitgestrekte semi-bergachtige wijngaard op 400 meter boven zeeniveau, aan het gigantische kunstmatige meer van Polyfytos.

Deze ligging creëert een speciaal en zeldzaam microklimaat door de hogere temperaturen van het meer met de lagere temperaturen van het Pieria-massief, die ervoor zorgen dat er een permanente bries gecreëerd wordt, die bijdraagt aan de juiste rijping van de druiven waardoor ze een speciaal aromatisch karakter krijgen.

De focus bij Kamkoutis Winery ligt voornamelijk op lokale variëteiten (Xinomavro, Tsapournakos & Malagousia) aangevuld met een paar internationaal gekende soorten zoals Carbernet Sauvignon en Chardonnay.

Wij waren alvast overdonderd door hun blends van Xinomavro, Merlot & Cabernet Sauvingnon (rood) en Malagousia – Chardonnay (wit). Maar ga zeker mee op ontdekkingstocht in deze verrassende wijnstreek en probeer zeker al hun wijnen!

 

VANAF NU VERKRIJGBAAR!