Hey, ben je oud genoeg om wijn te drinken?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid
Ja, ik ben +18 jaar

Alphawines.be

WijndomeinenMoraitis Winery

Moraitis Winery

Moraitis Winery van de familie Moraitis ligt in de Cycladen op het eiland Paros, in het pittoreske Naousa niet ver van het strand van Agio Anargyri.

Paros is het iets minder gekende, maar daarom niet minder prachtige, broertje van Santorini. Kleine pittoreske wit gewassen huisjes, blauwe koepeltjes en de eindeloos prachtige Egeïsche zee die het eiland omarmd.

Het domein werd in 1910 opgericht door Manolis Moraitis. Hij cultiveerde zijn eigen wijngaarden, terwijl hij druiven verzamelde en vinificeerde van geselecteerde wijngaarden van het eiland. Tegenwoordig cultiveert de 4e generatie van de familie in de privéwijngaard van 10 ha bekende en zeldzame inheemse variëteiten van het eiland Paros die een sublieme weerspiegeling zijn van de Cycladische wijnbouw.

Moraitis Winery heeft diverse wijnen in hun assortiment waarvan de belangrijkste gemaakt zijn van Mandilaria (rode wijnen) en Monemvasia (witte wijnen) en Aidani Mavro (rood, rosé).

We zijn dan ook enorm blij ze te verwelkomen en raden jullie zeker aan hun Paros en Paros Reserve wijnen te proberen. Zo is hun rode Paros Reserve van de Madilaria druif gerenommeerd als een van de beste rode wijnen van de Griekse eilanden, met een bewaarpotentieel van – hou je vast – gemakkelijk 25 jaar!

Ontdek ze bij Alpha Wines vanaf april 2024!