Hey, ben je oud genoeg om wijn te drinken?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid
Ja, ik ben +18 jaar

Alphawines.be

WijndomeinenZacharias Winery
Zacharias Winery

Zacharias Winery

Zacharias Winery is gesitueerd in de regio rond het dorpje Nemea op de Peloponnesos. Dit schiereiland, op een goede 1,5 uur rijden van Athene, geniet van een droog en warm mediterraan klimaat wat ervoor zorgt dat de druiven hun volle potentieel kunnen bereiken. Nemea staat dan ook gekend als een van de beste wijnstreken van Griekenland.

Dit prachtige domein heeft heel wat te bieden, maar de nadruk ligt meer en meer op de inheemse soorten. Voor de rode wijnen kijken we vooral naar de vermaarde Agiorgitiko, wiens oorsprong in Nemea ligt en genoemd is naar de beschermheilige van de regio: de Heilige Sint Joris van Cappadocië.

Voor de witte wijn springt, naast de Kidonitsa, de Sklava er zeker bovenuit. Dit druivenras was zo goed als uitgestorven maar door toedoen van Othonas Zacharias aan een regelrechte revival begonnen. De oorsprong van deze Sklava ligt in het oude Sparta, dat in het oude Griekenland de gronden rond Nemea onder controle had, en slaven inzette in de druiven plantages – vandaar ook de naam: sklava ~ esclave (fr:).

Zacharias Winery heeft dus heel wat te bieden, maar probeer zeker de bovenvermelde Sklava en de Lexis range! De Sklava is een volle, rijke witte droge wijn, die steeds in de smaak valt. De Lexis range zijn een voor een pure klassebakken. Rijk, verfijnd en intens!