Hey, ben je oud genoeg om wijn te drinken?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid
Ja, ik ben +18 jaar

Alphawines.be

WijndomeinenKtima Biblia Chora
Ktima-Biblia-Chora

Ktima Biblia Chora

Domein Biblia Chora bevindt zich op 350 m boven het zeeniveau aan de voet van de berg Pangeon vlakbij Kavala (1u20min van Thessaloniki). Deze plaats dankt zijn naam aan zijn rijke geschiedenis van wijnmaken, die zelfs terug gaat tot 4300 v. Chr. De moderne geschiedenis gaat terug naar 1998, toen de eerste hectares opnieuw werden aangeplant, en in 2001 zijn de eerste wijnen geproduceerd.

Intussentijd is Biblia Chora een instituut binnen de Griekse wijn, waar de stichters Vassilis en Vangelis steeds blijven zoeken naar de beste en meest kwalitatieve soorten voor de ondergrond en het klimaat rond de Pangeon berg!

Op dag van vandaag worden hier zowel lokale (Assyrtiko, Agiorgitiko, Vidiano,…) als internationale (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Gewürztraminer,…) variëteiten verbouwd en geproduceerd op een totaal van 57 Hectare.

Ondek zeker hun “unknown” druif – een druif die tot op heden, na uitgbreid DNA onderzoek, niet kon gelinkt worden aan een gekende druivensoort. Het zou hier gaan over een eeuwenoud druivenras, dat stamt uit de tijden van Alexander De Grote!

Video