Hey, ben je oud genoeg om wijn te drinken?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid
Ja, ik ben +18 jaar

Alphawines.be

WijndomeinenPavlidis Estate
Pavlidis

Pavlidis Estate

Pavlidis Estate bevindt zich in Drama, Oost-Macedonië, Noord-Griekenland, in de vallei tussen de bergen Pangeion en Falakro – op een goede 2 uur van Thessaloniki. Het domein beslaat in totaal 80 hectares op een hoogte die varieert van 280 tot 450 meter boven het zeeniveau. Op de ondergrond, die rijk is aan diverse mineralen, verbouwen ze 2 ranges van wijnen: de “Thema” en “Emphasis”.

Naast lokale variëteiten zoals de Assyrtiko en Agiorgitiko, worden op Pavlidis Estate ook internationale druivensoorten zoals Sauvignon Blanc, Syrah en Tempranillo verbouwd!

Leuke ontdekking van dit domein zijn enerzijds hun Thema wijnen waar telkens een lokale druif geblend werd met een internationale iets beter gekende soort, zoals de Thema wit waar de Griekse Assyrtiko met de internationale Sauvignon Blanc wordt geblend. Anderzijds is Pavlidis Estate een van de weinigen die een Spaanse Tempranillo weten te verbouwen hebben op Griekse bodem! Deze dien je zeker even – zoals het een Tempranillo betaamt – eerst even wat lucht te geven, door bijvoorbeeld te decanteren, vooraleer je deze drinkt.

Video