Hey, ben je oud genoeg om wijn te drinken?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid
Ja, ik ben +18 jaar

Alphawines.be

WijndomeinenKoukos Winery

Koukos Winery

Het familiale Koukos Winery domein bevindt zich in Achaia Lapas, een goed half uurtje van de grote havenstad Patras, op de Peloponnesos.

Sinds een goede 3 jaar beheert Antonis, zoon van de stichter Konstantinos, het domein samen met de oom Panos en maken ze er hun levenswerk van om zeer hoogstaande wijnen te produceren op een ecologisch verantwoorde manier.

De focus ligt hier voornamelijk op lokale variëteiten (Roditis, Moschofilero, Sidiritis & Assyrtiko) aangevuld met een paar internationaal gekende zoals Cabernet Sauvignon en Merlot.

Ontdek zeker hun Elektra, hun “Orange” wijn. Weet je vaak niet te kiezen tussen rosé, wit of rood? Dan is deze echt een aanrader om mee te scoren tijdens een etentje! Witte wijn met een lichte tannine, aangevuld met rijp fruit en nootachtige toetsen in de mond! Nog een bijzonder leuke aanrader is hun ‘Oak Aged‘ lijn in zowel rood als wit. Zo heeft hun witte Assyrtiko 12 maanden gerijpt op Franse eiken vaten en heeft zo een zijdezachte afdronk met heel wat toetsen van rijp fruit in de mond. We beloven je dat je helemaal fan bent vanaf de eerste slok!

 

Video